Hogy miért válaszd a Tömörkény emelt szintű angol nyelvi képzését?

 • Ha szeretnéd tökéletesíteni az angol nyelvtudásod,
 • Ha készen állsz arra, hogy egy nagy múltú intézmény tanulója légy,
 • Ha szeretnél egy igazi jó osztály tagja lenni,
 • Ha szeretnél szakmailag jól felkészült tanároktól tanulni,
 • Ha szeretnél egyetemen továbbtanulni vagy a nálunk megszerzett tudást külföldön kamatoztatni,

AKKOR GYERE HOZZÁNK TANULNI!

Mit kínálunk?

 • heti 5 fantasztikus angol órát kis csoportban;
 • cél az emelt szintű érettségi vagy a felsőfokú nyelvvizsga, ami csak növeli a továbbtanulási esélyeidet;
 • emellett, heti 5 super gut német órát, hiszen egy nyelv nem elég :)
 • több nyelvvizsgatípust is megismerhetsz, hiszen tanáraink közül többen nyelvvizsgáztatnak is;
 • kiváló továbbtanulási lehetőségeid lesznek az SZTE Amerikanisztika vagy Anglisztika szakán (BA, MA szakok), de ha jól beszélsz angolul, lehet belőled tanár, továbbtanulhatsz a közgazdaságtan vagy egyéb társadalomtudományok terén.
 • Egy jó angolosnak számtalan elhelyezkedési lehetősége van: fordítóként, tolmácsként, idegenvezetőként tisztviselőként, banki alkalmazottként, üzletkötőként, stb...a lehetőségek tárháza végtelen.

Hiszen büszkeség TÖMÖRKÉNYESNEK lenni!

Emelt szintű angol nyelvi osztály

Az emelt szintű angol nyelvi tagozat a 9. osztálytól indul és 12. évfolyamig tart, mind a 4 évben heti 5 órában tanítjuk az angol nyelvet. A 9. év elején az induló nyelvi szint: B1+ (erős középszintű angol nyelvtudás).

Emelt szintű képzés esetén az elvárt minimumszint a 12. év végére: B2/C1 szint (a tanulói csoport képességeitől függően).

Emelt szintű érettségire készítjük fel a tanulókat, akik magas számban sikeresen teljesítik a felsőfokú (C1) nyelvvizsga követelményeit is.

Második idegen nyelvként német nyelvet tanulnak a diákok heti 5 órában, amit a kezdő szintről kezdenek. A 12. év végére ebből is erős középszintű nyelvtudással rendelkeznek.

Emelt szintű órák (fakultáció) választása

Azt, hogy mely tantárgy(ak)ból kíván a tanuló emelt óraszámú képzést igénybe venni, a 10. osztály végére kell eldönteni, ezért az iskola minden év április 25-ig meghirdeti a következő tanév választható emelt óraszámú óráit. A 10. évfolyamosok a 11. évfolyamra választanak emelt óraszámú képzést, a 11. évfolyamosok pedig a 12. évfolyamra. Ehhez az iskola előzőleg igényfelmérést végez a tanulók körében, majd az összesítés után a szabadon tervezhető órakeret terhére a pedagógusok megnevezésével kihirdeti azokat. Azok a képzési formák működhetnek, melyre legalább 10 tanuló jelentkezik.

Angol nyelvből a 11. évfolyamon általában 3 emelt szintű csoport indul. A diákok eltérő óraszámú csoportokból (3, 4 vagy 5 órás) és eltérő szintű csoportokból (kezdő és haladó) érkeznek. A hasonló óraszámú és szintű diákokat azonos csoportba tesszük szintfelmérő feladatlap megírását követően. A cél minden esetben a nyelvvizsgára és az emelt szintű érettségire való felkészítés. Fontos megemlíteni, hogy amennyiben a diákok 60% fölött teljesítik az emelt szintű angol érettségi vizsgát, az középfokú nyelvvizsgával egyenértékű.

Versenyek

Iskolánk diákjai a következő angol nyelvi versenyeken értek el szép eredményeket az elmúlt években:

           

Versenyek megnevezése
William Blake Szépkiejtési verseny
Deák fordítóverseny
Krúdy fordítóverseny
TIT Országos Nyelvhasználó verseny
Juvenes Translatores